Val-Thorens Skigebied

Rodelen in Val Thorens

Éen unieke sleebaan, Le Toboggan

De rodelbaan van Val Thorens zorgt voor 6 km sleeplezier en is zowel voor kinderen boven de 8 jaar als voor volwassenen bestemd. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar moeten samen op de slee met een volwassene die hen vergezelt. De sleebaan is in 8 minuten bereikbaar met de Funitel van Péclet die u naar de voet van de prachtige gletsjer van Péclet brengt, op 3.000 m hoogte.

De sleeën worden geleverd door de skiliftmaatschappij SETAM. Andere sleeën zijn niet toegestaan. (in de Toboggan-chalet) De sleeën zijn van het bobtype met stuurinrichting en remmen. Ze bestaan in 2 afmetingen: voor 1 persoon en als tweezitter voor een volwassene en een kind.

Op het eindpunt van de Funitel van Péclet neemt u de bewegwijzerde piste om af te dalen naar een prachtige natuurlijke vallei. Het traject is ludiek, met opgehoogde bochten en afwisselende hellingen. Na steile stukken volgen vlakke delen, zodat ook de minder roekeloze glijders zich op hun gemak zullen voelen. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten op de ijsblokken van de Pécletgletsjer.

De afdaling duurt 45 minuten.

Opgelet: om veiligheidsredenen is de toegang verboden voor kinderen onder de 8 jaar. Zorg dat u warme kleding aan hebt (handschoenen, bergschoenen en ook zonnebril) aangezien het vertrekpunt van de sleebaan zich bevindt op een hoogte van 3.000 meter.

Prijzen

Volwassenen en kinderen onder de 12 jaar met een geldige skipas:
Huur van de slee en 1 afdaling voor 1 volwassene en 1 kind onder 12 jaar: € 9,50

Volwassenen zonder skipas:
1 passage, huur van de slee en 1 afdaling: € 15. Voor de huur van het materiaal wordt een waarborg van € 50 gevraagd. De opening van de sleebaan is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Slee avonden

Iedere maandag en woensdagavond op reservatie (beperkt tot 240 sleeën). De sleebaan is toegangkelijk via de Funitel de Péclet tussen 17 en 18 uur (vanaf 10/02/07 tussen 17u30 en 18u30) Het vertrek van de laatste afdaling is vastgelegd om 18u30. De tickets zijn te koop in de Chalet du Toboggan à € 15 (hogerop gelegen dan de stoeltjeslift 'des Cascades'). Waarborg van € 50 contant geld (slee + helm), die teruggegeven wordt na overhandiging van het materiaal voor 19uur.

Na een afdaling vol lachbuien, adembenemende sensaties en onvergetelijke momenten...wordt u een warme drank aangeboden om u warmte in te blazen en samen een aangenaam moment te beleven bij zonsondergang. Bij slechte weersomstandigheden is het mogelijk dat de avond van maandag uitgesteld wordt naar woensdagavond en in geval woensdagavond niet plaatsvindt wordt deze avond uitgesteld naar vrijdagavond. Bij annuleringen worden de tickets terugbetaald aan de SETAM kassa's.