wintersport in Val Thorens

Wintersport voor kinderen in Val Thorens

Wintersport met kinderen

Families met kinderen vermaken zich ook opperbest in Val Thorens! Uitgebreide faciliteiten op de piste zorgen voor een comfortabele kennismaking met de wintersport. Voorop staat dat skiën voor kinderen vooral leuk moet zijn. En zijn ze uitgeskied dan zijn er genoeg activiteiten buiten de piste waarmee ze zich kunnen vermaken.

Leren skiën

Val Thorens is ook de ideale plek voor kinderen om het skiën onder de knie te krijgen. Je hebt er pistes voor elk niveau, maar ook leuke oefenweides zoals de foto hieronder laat zien. Kinderen kunnen verder gebruik maken van speciale kinderliften en lopende banden. Val Thorens kent verder ook veel verschillende kinderscholen waar vrijwel het hele seizoen nederlandse skileraren aanwezig zijn.

Activiteiten voor kinderen

Naast het skiën zelf zijn er nog vele andere activiteiten voor kinderen - zowel buiten als binnen. Denk hierbij aan rodelen (toboggan), sneeuwwandelen, sleeën met een hondenslee, zwemmen in het overdekte zwembad van het sportcentrum, de bioscoop, bowlingbaan en nog veel meer. Verder heb je in Val Thorens ook een kinderopvang waar ze vele binnen/buiten activiteiten organiseren en waar ze tevens een maaltijd kunnen krijgen zodat papa en mama even kunnen doorskiën.

Activiteiten

Skiers in Val Thorens

Pluspunten voor families

  • Groot oefenterrein
  • Voordelige familie-skipas
  • Skiën vanaf je accommodatie - alles is dichtbij
  • Autovrij resort + gratis skibus naar skischool
  • Er is een skilift naar Maison de Val Thorens waar de VVV, kinderspeelzaak, skischool en nog veel meer gevestigd zijn
  • Crèches voor kleine kinderen inclusief maaltijden

Bij slecht weer

  • Film kijken in de kinderbioscoop
  • Uitleen van kinderboeken bij de VVV (tourist office)
  • Sportcentrum en bowlingbaan de hele dag geopend
  • Gratis shuttle bus om Vallee des Belleville te bezoeken

Sportcentrum Val Thorens

In het centrum van Val Thorens vind je een groot overdekt sportcentrum waar je veel verschillende sporten en activiteiten kunt uitoefenen. Kijk op de interactieve plattegrond voor de locatie van het sportcentrum dat is gevestigd in Galerie Caron / Centre de la station. Centre Sportif de Val Thorens zoals het sportcentrum ook wel wordt genoemd is een ideale plek voor niet-skiërs, jeugd en kinderen maar eigenlijk voor iedereen als het bijvoorbeeld slecht weer is.

Zwembaden
Het sportcentrum heeft 2 grote zwembaden met watervallen, stromingen, massagestralen en nog veel meer. Verder vind je er enkele kinderbadjes waar ook de allerkleinsten kunnen genieten.

Funpark
Het sportcentrum heeft ook een funpark waar kinderen zich kunnen uitleven op trampolines en springkussens of zich kunnen verstoppen in de ballenbak. Kortom een plek waar kinderen zich gegarandeerd vermaken!

Sport en spel
Verder zijn er ook leuke sporten te beoefenen zoals tafeltennis, badminton, voetbal, volleybal enzovoort. Er zijn ook elke week leuke toernooitjes voor jong en oud!

Het sportcentrum is 7 dagen in de week geopend van 10:00 tot 22:00