Skigebied Val Thorens

Op naar Val Thorens!

Route en tol

De route naar Val Thorens gaat deels over Franse tolwegen en de tol kosten bedragen € 50,- voor een enkele reis. Je gaat niet door Zwitserland dus een vignet is niet nodig. Wel moet je een milieu sticker op je auto plakken, deze kost € 3,11 + € 4,51 verzendkosten. Je kunt er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden maar dan duurt de reis 1 uur langer.

Autoroute naar Val Thorens

De afstand van Utrecht tot Val Thorens is 1.100 km en de reistijd bedraagt ± 11:30 uur.

Met de trein naar Val Thorens

Ook de trein is een mogelijkheid om lekker ontspannen in Val Thorens te komen. Het dichtstbijzijnde station is in Moûtiers, een trein ticket boek je bijvoorbeeld via NS International. Een retourtje van Utrecht naar Moûtiers is er al vanaf € 85,-. De reis duurt ongeveer 11 uur en je moet 3 keer overstappen. De resterende reistijd van Moûtiers naar Val Thorens bedraagt 46 minuten. Je kunt je weg vervolgen met de bus of met een taxi.

Ticketprijzen

Per bus naar Val Thorens

Wil je op wintersport of op zomervakantie naar Val Thorens dan kun je een busreis boeken. Voor een wintersport vakantie kun je kiezen uit een losse busreis of een busreis inclusief accommodatie.

Bekijk busreizen

Vliegtuig

Wil je nog sneller in Val Thorens zijn, neem dan het vliegtuig naar Chambéry. De vluchttijd van Amsterdam naar Chambéry is 1:30 uur. Daarna is het nog 122 km (1:28 uur) reizen per taxi of bus naar Val Thorens.

Plattegrond Val Thorens

Val Thorens, Méribel, Les Menuires en Courchevel liggen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.400 meter, één van de hoogste skiresorts van Europa. Méribel ligt op een hoogte van 1.450 meter en heeft 2.000 inwoners. Les Menuires ligt op 1.750 meter en heeft 2.500 inwoners, Courchevel ligt op 1.850 meter.