Skigebied Val Thorens

Op naar Val Thorens!

Route en tol

De route naar Val Thorens gaat deels over Franse tolwegen en de tol kosten bedragen € 50,- voor een enkele reis. Je gaat niet door Zwitserland dus een vignet is niet nodig. Wel moet je een milieu sticker op je auto plakken, deze kost € 3,11 + € 4,51 verzendkosten. Je kunt er ook voor kiezen om de tolwegen te vermijden maar dan duurt de reis 1 uur langer.

Autoroute naar Val Thorens

De afstand van Utrecht tot Val Thorens is 1.100 km en de reistijd bedraagt ± 11:30 uur.

Met de trein naar Val Thorens

Ook de trein is een mogelijkheid om lekker ontspannen in Val Thorens te komen. Het dichtstbijzijnde station is in Moûtiers, een trein ticket boek je bijvoorbeeld via NS International. Een retourtje van Utrecht naar Moûtiers is er al vanaf € 85,-. De reis duurt ongeveer 11 uur en je moet 3 keer overstappen. De resterende reistijd van Moûtiers naar Val Thorens bedraagt 46 minuten. Je kunt je weg vervolgen met de bus of met een taxi.

Ticketprijzen

Per bus naar Val Thorens

Wil je op wintersport of op zomervakantie naar Val Thorens dan kun je een busreis boeken. Voor een wintersport vakantie kun je kiezen uit een losse busreis of een busreis inclusief accommodatie.

Bekijk busreizen

Vliegen naar Val Thorens

Wil je met het vliegtuig naar Val Thorens? Dat kan! Er zijn veel voordelen van vliegen naar Val Thorens zoals de reisduur, de vliegtijd bedraagt namelijk maar 1,5 uur terwijl je met de auto ongeveer 12 uur onderweg bent. Daarnaast is de benzine ook niet goedkoop en ben je ongeveer 550 euro kwijt aan benzine en tol. Vergeet niet bij je vliegticket eventuele transferprijzen mee te rekenen van en naar Val Thorens. Een retour vliegticket van Amsterdam naar Chambéry heb je al vanaf € 160. In het hoogseizoen betaal je minimaal 200 euro. Daar komen nog eens bagagekosten bij van ongeveer € 40,- p.p. Naast Chambéry kun je ook vliegen op Grenoble, wat qua vliegduur niet zo veel scheelt. De transfertijd van Chambéry naar Val Thorens is 1,5 uur, van Grenoble naar Val Thorens is het 2 uur.

Kostenoverzicht

  • Retour vliegticket: v.a. € 160,- (hoogseizoen v.a. € 200)
  • Transfer van luchthaven naar Val Thorens: € 225,- per persoon (retour)
  • Bagage tot 30 kg: € 42,- per persoon  (excl. 10 kg handbagage (gratis))
     

Plattegrond Val Thorens

Val Thorens, Méribel, Les Menuires en Courchevel liggen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.400 meter, één van de hoogste skiresorts van Europa. Méribel ligt op een hoogte van 1.450 meter en heeft 2.000 inwoners. Les Menuires ligt op 1.750 meter en heeft 2.500 inwoners, Courchevel ligt op 1.850 meter.